Skipass inclus!
Méribel - Inima 3 Vallées!

Datorită situării centrale, chiar în inima 3 Vallées, Méribel este o staţiune deosebit de îndrăgită de practicanţii sporturilor de iarnă. DE aici nu există nici o problemă în a ajunge în domeniile schiabie înconjurătoare, asociate în cel mai mare domeniu schiabil cu legături directe din lume. Tipice în Méribel sunt chalet-urile fermecătoare construite în stil tradiţional alpin. La multe din unităţile de cazare ajungeţi la sfârşitul zilei direct pe schiuri. Centrul istoric este situat în Méribel Village (cota 1400). De aici s-a dezvoltat Méribel-Mottaret (1750 m), cu staţia de schi locală. Staţiunea tradiţională şi liniştită se prezintă idilic în peisajul împădurit, cu o reţea largă de trasee de drumeţii.

Şi după o zi plină pe pârtie puteţi experimenta încă multe în Méribel. Vă aşteaptă buticuri elegante la cumpărături şi plimbări, cafenele şi restaurante sunt un punct de pornire pentru seri minunate de Après-Ski, continuat la cinematograf sau la bowling şi apoi la baruri şi discoteci din staţiune. Se recomandă în mod special barul "Le Poste de Secours" - un local modern cu preţuri convenabile. Cui nu-i ajunge această ofertă, poate face şi o excursie la Val Thorens - aici petrecerea nu se opreşte până de dimineaţă. Bineînţeles că puteţi rămâne în mişcare şi în afara pârtiilor, de exemplu la parapantă, căţărări pe gheaţă sau în sania trasă de câini. În Méribel puteţi în plus face drumeţii cu rachetele de zăpadă, patina, face bowling, merge cu snowmobilul şi multe altele. O experienţă deosebită pentru întreaga familie poate fi şi o vizită la derdeluşul nocturn "Himalaya By Night", în fiecare joi începând cu data de 26.12.19, unde veţi fi întâmpinaţi cu băuturi calde şi bezele şi vă îndeamnă la distracţie pârtia de aproape 2 km.

Domeniul schiabil "Vallée de Méribel" - unde în 1992, în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă Albertville s-au desfăşurat competiţiile doamnelor - oferă 150 de km de pârtii şi 46 instalaţii pe cablu. Cabina "Saulire Express" din 2012 vă duce acum în doar 12 minute (înainte 22) pe vârful Saulire la 2738 m altitudine. La fel instalaţia de legătură centrală în 3 Vallées Les Plattières" vă ajută să economisiţi: acum aveţi nevoie de doar 9 minute - în loc de 22 - în confortabila cabimă cu 10 locuri pentru a ajunge la staţia de munte. De aici puteţi merge fie înapoi spre Méribel sau către Les Menuires. Ca unul din cele mai la altitudine domenii schiabile din Alpi, regiunea se mândreşte cu siguranţă de zăpadă exemplară - nici la începutul lui mai nu aveţi probleme să vă daţi, fie pe schiuri, fie pe board. Coborârea cu 1 km de lungime "Les Bosses" din Méribel este una din cele mai grele din întreaga regiune şi o autentică provocare chiar şi pentru cei cu multă experienţă şi curaj. Multe porţiuni atractive pornesc şi de la cea mai înaltă staţie de multe din domeniul de pe Mont du Vallon - atât bătute cât şi de zăpadă adâncă. Schiorilor cu experienţă şi avansaţi pot extinde skipass-ul la "Les 3 Vallées" (v. regiunea de schi). Peste 600 km de pârtii bătute, acoperite de 166 de instalaţii pe cablu vă stau sub plăci prin intermediul acestui skipass.

Atât pe fanii stilului clasic de schi fond cât şi pe cei ai stilului liber îi aşteaptă în Méribel o reţea de pârtii cu o lungime totală de 33 km. Câteva ture minunate duc prin pădurea de la Fontany, altele se întind pe lângă lacul Tuéda, mai sus de Méribel-Mottaret entlang. În Méribel oferta de pârtii este mai degrabă potrivită pentru avansaţi şi experţi, majoritatea porţiunilor fiind destul de dificile. Dar sunt disponibile şi ceva pârtii de dificultate medie şi uşoare. Astfel este câte ceva disponibile pentru toate tipurile de sportiv. Cea mai lungă pârtie cu o lungime totală de 17 km duce de la Restaurant Le Blanchot până la Courchevel.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Résidence Le Hameau du Mottaret, Les 3 Vallées, Franta

Verifica tarife si disponibilitate