Résidence Central Park

Val d'Allos (Pra Loup) Franţa
Val d’Allos (Pra Loup) – Zăpadă şi soare!

Val d'Allos - La Foux este situată la o altitudine de 1800 m, în Haute Provence Alpes din sud-estul Franţei. În centrul parcului naţional Mercantour, Val d'Allos oferă tot ce aveţi nevoie pentru o vacanţă plăcută la zăpadă. Datorită situării speciale în pantă staţiunea beneficiază de multe ore de soare - ceea ce nu afectează siguranţa ridicată în ceea ce priveşte existenţa zăpezii. Arhitectura deosebită din lemn a staţiunii întăreşte unicitatea acesteia. O destinaţie potrivită în special pentru familii Val d'Allos a primit deja distincţia "Famille Plus Montagne", care presupune, printre altele, o infrastructură adecvată, servicii profesionale de supraveghere a celor mici şi programe de divertisment şi activităţi pentru toate vârstele.

În Val d'Allos, există și multe alte lucruri de făcut în afara schiului, iar acestea promit o zi variată. Dacă doriți să fiți încă activi după schi, veți găsi cu siguranță ceva interesant de făcut aici. Ce ziceți de trotinete de zăpadă, patinaj pe gheață sau escaladă pe gheață? Peisajul fantastic poate fi explorat și în cadrul unei drumeții cu rachete de zăpadă. Dacă nu îndrăzniți să faceți acest lucru pe cont propriu, vă puteți alătura unui tur ghidat la fața locului. Pentru o opțiune mai relaxantă, vă recomandăm o plimbare de seară pe traseele de drumeție de iarnă din regiune. Micuții turiști se pot relaxa pe un loc de joacă în aer liber sau pot împrumuta un joc de la "biblioteca de jocuri". Se organizează și alte activități variate pentru aceștia. Seara, restaurantele și barurile confortabile vă invită să încheiați ziua într-o atmosferă relaxată. Tot aici puteți încerca și câteva specialități franceze.

Skipass-ul "Espace Lumière" vă oferă acces la un total de 230 de km de pârtii, în Val d'Allos-La Foux, Val d'Allos-Le Seignus şi Pra-Loup (unde puteţi ajunge cu o instalaţie pe cablu de legătură) şi astfel la cea ai mare asociaţie de schi din Alpii francezi. Cele 43 instalaţii pe cablu care vă duc până la până la 2.576 m altitudine sunt o dovadă a dezvoltării acestor domenii. Pârtiile au predominant un grad de dificultate redus şi mediu şi sunt astfel potrivite în special pentru familii. Dar şi pentru experţi există modalităţi pentru a-şi demonstra abilităţile pe plăci, de exemplu pe pârtia neagră "Séolane" sau pe diversele porţiuni de boardercross. Pe cei mai curajoşi îi aşteaptă noul Snow Park "South Park", cu Jumps, diverse obstacole, o half-pipe de 800 m şi tot ce-şi poate dori o inimă de freestyleer. Dacă cumva nu cade destulă zăpadă - numeroase tunuri de zăpadă asigura splendoarea albă şi un concediu reuşit la schi. Val d'Allos- Le Seignus are un mic domeniu schiabil propriu cu în jur de 50 de km de pârtii, mai degrabă dedicat începătorilor şi intermediarilor, fiind în marea lor majoritate albastre sau roşii. La biroul de turism din Pra Loup vă aşteaptă un hot-spot Wi-Fi gratuit.

Val d'Allos 1400 vă aşteptă cu în total 18 de kilometri de trasee de schi fond. Dintre aceştia 4 km sunt potriviţi în mod deosebit pentru începători, restul de 14 km fiind rezervaţi mai degrabă celor cu experienţă, pârtiile fiind mai exigente. Traseele de schi fond sunt frumos situate și se întind parțial de-a lungul râului Verdon. Dar nu numai împrejurimile, ci și locația însorită fac din această regiune o experiență minunată pentru fanii schiului de fond. Cel mai lung traseu poate fi găsit în satul vecin Pra-Loup. Acest traseu pentru începători este destinat începătorilor și, cu o lungime totală de 4 km, oferă o mulțime de oportunități pentru a exersa. Așadar, dacă doriți să învățați schi fond, sunteți pe mâini bune aici.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence Central Park, Pra Loup, Franta

Verifica tarife si disponibilitate