Revelion Praga

Ziua 1 (29.12.2023) Bucuresti – Praga – tur panoramic al orasului inclus
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04:55 pentru imbarcare la cursa Tarom RO225 cu decolare la ora 07:55 spre Praga. Aterizare la Praga la ora locala 08:50. Transfer in oras pentru un tur panoramic al orasului, impreuna cu ghidul local. Orasul ne fascineaza cu farmecul sau si cu principalele obiective turistice pe care le vom descoperi impreuna pe parcursul acestei zile: Muzeul National, Teatrul National, Cartierul Lasser, Complexul Medieval al Castelului Praga, considerat cel mai mare castel medieval din lume, fosta resedinta a regilor Bohemiei; faimoasa Catedrala St. Vitus, Cartierul Evreiesc si Orasul Vechi, Piata Wenceslas. Vom ajunge apoi in Orasul Vechi cu Piata si Turnul Primariei, Ceasul Astronomic, zona pietonala cu magazine si cafenele (intrarile la obiective nu sunt incluse). Transfer la hotel. Dupa-amiaza, timp liber pentru odihna sau vizite individuale. Cazare la hotel Duo Prague 4* sau similar.

Ziua 2 (30.12.2023) Praga – Kutna Hora, excursie de o zi
Mic dejun. Astazi va propunem, impreuna cu insotitorul de grup, o excursie la Kutna Hora, un oras medieval inclus in patrimoniul Unesco, situat la aproximativ 70 km de Praga. Datorita exploatarilor minereurilor de argint, orasul a fost considerat in trecut ca fiind al doilea oras ca si importanta, dupa Praga. Catedrala Sf. Barbara, Primaria Veche, fosta Monetarie Regala si Palatul Regal sunt printre obiectivele turistice care fac din Kutna Hora un oras demn de a fi vizitat. Timp liber pentru plimbari individuale. Seara, cazare la hotel Duo Prague 4* sau similar.

Ziua 3 (31.12.2023) Praga - Castelul Karlstejn si Cina de Revelion
Mic dejun. Timp liber. Astazi va propunem, optional, o excursie de 1/2 zi la Castelul Karlstejn cu ghid local. Karlstejn se numara printre cele mai importante atractii din Cehia, un castel gotic foarte mare, la appx. 35Km SV de Praga. Initial a fost construit in secolul al XIV-lea de Charles IV, Regele Boemiei si conducatorul Imperiului Roman de Apus si a fost folosit pentru a pastra in siguranta bijuteriile coroanei si relicve sfante. Seara, timp liber. Optional va invitam la Cina de Revelion pentru a sarbatori trecerea in Noul An ( vom reveni cu detalii la inceputul lunii decembrie). La multi ani 2024! Cazare la hotel Duo Prague 4* sau similar.

Ziua 4 (01.01.2024) Praga - Karlovy Vary, excursie de o zi si Concert de Anul Nou
Mic dejun. Optional, va recomandam o excursie la Karlovy Vary, cea mai importanta si mai veche statiune balneara din Bohemia de Vest, recunoscuta pentru izvoarele sale termale, precum si pentru portelanul si sticla fabricate de micii mestesugari. Tur pietonal cu insotitorul de grup si timp liber pentru cumparaturi sau vizite individuale: Muzeul Poiana Noua (in care este prezentata istoria orasului), Fabrica de sticla Moser (in care se produce sticla de Boemia), Muzeul Jan Becher (locul unde puteti afla secretul bauturii Becherovka, cel mai faimos lichior ceh). Seara, optional va propunem Concertul de Anul Nou, in Smetana Hall, Municipal House (pentru achizitia de bilete la concert, este nevoie de confirmare pana la data de 15.10.2023). Cazare la hotel Duo Prague 4* sau similar.

Ziua 5 (02.01.2024) Praga – Dresda, excursie de o zi
Mic dejun. Timp liber. Optional va propunem o excursie de o zi la Dresda – capitala regilor saxoni, in Germania. Orasul Dresda este capitala landului Saxonia, pe malul fluviului Elba, de unde si denumirea de Florenta de pe Elba. Castelul Zwinger, Biserica Frauenkirche, Opera Semper, Palatul Regal vechi de peste 700 de ani sau Catedrala in stil baroc sunt doar cateva dintre bijuteriile culturale si arhitecturale ale frumosului oras. Dupa amiaza, retur in Praga si timp liber pentru plimbari individuale. Seara, cazare la hotel Duo Prague 4* sau similar.

Ziua 6 (03.01.2024) Praga - Bucuresti
Mic dejun. Check-out. Transfer hotel-aeroport pentru imbarcare la cursa Tarom, cu decolare spre Bucuresti la ora locala 09:35. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora locala 12:25.

Tarif:
- de la 719 euro/ persoana

Servicii incluse:
· 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel Duo Prague 4* sau similar;
· Transfer de grup aeroport / hotel / aeroport;
· Transport avion compania TAROM: Bucuresti Otopeni – Praga – retur, cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana de 8 kg inclus;
· Taxe de aeroport (pot suferi modificari pana la data plecarii);
· Tur panoramic al orasului Praga cu ghid local;
· Insotitor roman de grup.

Servicii neincluse:
· Intrarile la obiectivele turistice;
· Optional! Concert de Anul Nou (bilete cat. A) la Smetana Hall, Municipal House, in 01.01.2024. Pretul unui bilet este de 50 euro/persoana. Pentru achizitia biletelor la concert, este nevoie de confirmare pana la data de 15.10.2023;
· Optional! Cina de Revelion in 31.12.2023 (vom reveni cu detalii la inceputul lunii decembrie);
· Taxa de oras 3 euro/pers/noapte, se va achita la receptie;
· Excursiile optionale;
· Alte servicii decat cele mentionate in program;
· Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.