Revelion Portugalia

Porto– Coimbra–Fatima – Batalha – Tomar – Lisabona – Sintra - Obidos – Nazare – Aveiro – Porto - Guimaraes – Braga

29 Decembrie | BUCURESTI – PORTO – COIMBRA - FATIMA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinatia Porto, via Munchen. Decolare la ora 06:00 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:00. Decolare spre Porto pe zborul LH1782 la 10:50. Sosire Porto la ora 12:50. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in tara ne urcam in autocar si ne indreptam catre Coimbra – capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar. Vechea Universitate ocupa cladirile fostului palat regal, devenit «Paço dos Estudos» in 1540. De pe terasa admiram frumoasa panorama a orasului si coboram strazile pietruite pentru a patrunde in sarmul si misterele centrului istoric. Ultima oprire din aceasta zi va fi in Fatima, care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic si unde putem vizita Capela Aparitiilor, basilica Rozariului si moderna basilica a Sfintei Treimi. Cina si cazare hotel Santa Maria 4* sau similar Fatima.

30 Decembrie | FATIMA – BATALHA - TOMAR - LISABONA
Mic dejun. In aceasta zi ne indreptam mai intai catre Batalha, unde manastirea Santa Maria da Victoria este o adevarata capodopera a arhitecturii gotice si manueline, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Apoi plecam catre Tomar, un oras ce a jucat un important rol in istoria portugheza si are un loc special in inima natiunii. Manastirea lui Hristos este fara indoiala cel mai important lacas de cult si monument istoric si cultural al orasului. Ne continuam drumul catre destinatia noastra finala de azi si anume Lisabona. Sosire in Lisabona si transfer la hotel pentru cazare. Seara timp liber la dispozitie. Cazare hotel Vip Entrecampos 4* sau similar Lisabona.

31 Decembrie | LISABONA
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras cu ghid local Lisabona, una din cele mai contrastante capitale europene. Ne vom opri in cartierul Belem – un loc strans legat de descoperirile maritime portugheze unde vom admira Biserica Jeronimos – o capodopera a stilului Manuelin, aflata pe lista Patrimoniului Mondial Unesco si  Turnul Belem (vizite exterioare). Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru odihna sau pentru a explora pe cont propriu orasul. Cazare hotel Vip Entrecampos 4* sau similar Lisabona.

01 Ianuarie | LISABONA
Mic dejun. In prima zi a anului va propunem un program de relaxare la hotel si vizite individuale in Lisabona. Aveti la dispozitie o zi intreaga in care sa va bucurati de acest oras cosmopolit, sa va plimbati pe strazile cu piatra cubica si sa admirati monumentele ce stau drept marturie a spiritului de explorare portughez si de ce nu, sa faceti o plimbare cu tramvaiul 28, celebrul tramvai de epoca al Lisabonei.  Cazare hotel Vip Entrecampos 4* sau similar Lisabona.

02 Ianuarie | LISABONA – QUELUZ - SINTRA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona sau optional, Excursie la Sintra, declarata de UNESCO patrimoniu universal. In drum spre Sintra, facem o oprire sa vizitam Palatul National Queluz – un palat remarcabil care ilustreaza perfect evolutia Curtii Portugheze in secolele XVIII-XIX, perioada dominata de stilurile baroc, rococo si neo-clasicism. Continuam apoi spre Sintra - fosta resedinta de vara a Regilor Portugaliei, aceasta adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra vom avea timp liber la dispozitie pentru a putea explora acest oras fascinant. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Intoarcere la Lisabona dar nu inainte de a face un ultim popas la Cascais. Timp liber la dispozitie in Lisabona. Cazare hotel Vip Entrecampos 4* sau similar Lisabona.

03 Ianuarie | OBIDOS – NAZARE – AVEIRO – PORTO
Mic dejun. Plecare catre Obidos, un oras medieval a carui peisaj este dominat de casele varuite in alb si inconjurate de zidurile medievale ale cetatii. Dupa o plimbare prin Obidos ne indreptam catre Nazare, un pitoresc oras ce ofera o priveliste uimitoare asupra Oceanului Atlantic. Urmatoarea oprire este in Aveiro unde monumentele realizate in stil Art Nouveau si catedralele impunatoare construite in stil baroc ne vor incanta privirea. Transfer la hotel in Porto. Cazare la hotel Black Tulip Porto Gaia 4* sau similar Porto.

04 Ianuarie | PORTO
Mic dejun. Suntem in Porto, supranumit “Orasul Invincibil”. El ne cucereste de la prima vedere prin peisajul pitoresc, pietele rustice, sau vechile case de comert construite pe fostele ruine romane. Urcam scarile in zig-zag, colindam strazile inguste, admiram casele vopsite simplu, si avem sansa in orice moment sa ne intalnim cu Tripeiros, locuitorii care inca mai pastreaza vechile traditii ale orasului. Odata ajunsi in Porto trebuie sa incercati Tripas à Moda do Porto, Bacalhau à Gomes de Sá (mancaruri locale cu peste - cod in special), Francesinha (snack popular in Porto cu diverse tipuri de carne si legume), celebrul vin de Porto si Pasta de Nata (tarte cu ou). Exploram Porto intr-un tur de oras cu ghid local vizitand Palatul Bursei, Magnifica Biserica Gotica St. Francisco si Crama Vila Nova Gaia, la final fiind invitati la o degustare de vin de Porto in Vila Nova Gaia. Cazare la hotel Black Tulip Porto Gaia 4* sau similar Porto.

05 Ianuarie | PORTO – GUIMARAES – BRAGA
Mic dejun. In prima parte a zile ne vom indrepta catre Guimaraes – care ocupa un loc aparte in inima portughezilor intrucat a fost prima capitala a Portugaliei, aici fiind “locul unde s-a nascut Portugalia”. Vom admira Palatul Ducal constructia fostei resedinte a primilor duci de Braganza demarand in anii 1420-1422. In Guimaraes mai pot fi admirate superbele biserici dar si faimoasa faianta de ajulezos pe fatadele cladirilor. Continuam excursia de azi cu Braga, "Bracara Augusta" in epoca romana, al treilea oras al Portugaliei si capitala religioasa a tarii, un loc plin de istorie. Biserica si Sanctuarul Bom Jesus este un important punct de pelerinaj, cu o impunatoare scara in stil baroc care urca 116 m...va asigur ca merita efortul... Apoi ne vom pierde pe stradutele pitoresti din centrul istoric al orasului, insotiti de povestile pitoresti ale locului, in asteptarea noului an. Intoarcere la hotel in Porto. Cazare la hotel Black Tulip Porto Gaia 4* sau similar Porto.                                                 

06 Ianuarie | PORTO - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer catre aeroport si imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1177 la Frankfurt cu decolare la ora 12:35 si aterizare la 16:25 urmat de zborul de intoarcere la Bucuresti LH1422 cu decolare la ora 20:30 si aterizare in Bucuresti la ora 23:55.

Tarif:
- de la 1349 euro/ persoana

Servicii incluse:
- Bilet de avion Bucuresti – Porto - Bucuresti, via Munchen/Frankfurt, Compania Lufthansa;
- Taxele de aeroport si combustibil (taxa de combustibil poate suferi modificari pana la momentul emiterii biletelor, in functie de evolutia pretului petrolului);
- Cazare 8 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel: 1 noapte cazare la Fatima, hotel Santa Maria 4* sau similar/ 4 nopti cazare la Lisabona, hotel Vip Entrecampos 4* sau similar/ 3 nopti cazare la Porto, hotel Black Tulip Porto Gaia 4* sau similar;
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport;
- Transport cu autocar local conform itinerariului;
- BONUS! 1 CINA inclusa in Fatima (fara bauturi);
- PACHET DE EXCURSII SI SERVICII: Tur de oras cu ghid local in Lisabona/ Tur de oras cu ghid local in Porto/ Vizita la Universitatea din Coimbra/ Vizite la Fatima, Batalha, Tomar, Obidos, Nazare, Aveiro, Guimaraes, Braga/ Ghizi locali pentru vizitele din Coimbra, Batalha, Tomar, Braga si Guimaraes/ Vizita cu degustare de vin in Porto la Celebra Crama din Vila Nova de Gaia;
- Insotitor roman de grup.

Servicii neincluse:
- Asigurare storno si medicala (se emite in aceeasi zi cu contractul);
- Excursiile optionale;
- Intrarile la obiectivele turistice din program: aprox. 40 Euro/persoana (se achita la sosirea in Porto): Manastirea Batalha, Manastirea lui Hristos in Tomar, Palatul Bursei din Porto, Biserica Sf. Francisc din Porto, Palatul Ducal Guimaraes, Catedrala din Braga;
- Taxele de oras - se achita exclusiv la receptia hotelurilor (tarife aprox.: 2 euro/pers./noapte – Lisabona; 2 euro/pers./noapte – Porto);
- Bacsis recomandat pentru soferii si ghizii locali – 40 euro/pers. pentru intregul circuit.