Revelion Mexic circuit si sejur Cancun

Pe urmele civilizatiilor Maya & Azteca

27 Decembrie | BUCURESTI - MEXICO CITY
Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00 si sosire in Amsterdam la 08:00. Decolare spre Mexico City la ora 14:30 cu zborul KL685. Sosire in Mexic la ora 19:35. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cocktail de bun venit si cina. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City.

28 Decembrie | MEXICO CITY
Mic dejun. Ne aflam in Mexico City, unul dintre cele mai mari orase ale lumii din punct de vedere al populatiei, casa unui imperiu antic care s-a transformat intr-o metropola moderna, un important centru in realizarea telenovelelor si cu cei mai buni mariachi. Tur de oras Mexico City. Dimineata vom vizita Muzeul National de Antropologie (intrare inclusa). Un loc ce spune totul despre cultura mexicana, de la originile ei asiatice pana in zilele noastre. Este cel mai mare muzeu al Americii Latine si unul dintre cele mai mari depozite antropologice ale lumii. Insasi cladirea ce-l adaposteste e o opera de arta. Vom traversa apoi Paseo de la Reforma si vom admira Chapultepec Park. Continuam apoi cu Centrul Istoric (Centro Historico) cu cladirile istorice si religioase precum Catedrala Metropolitana (Catedral Metropolitana), una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica, Zocalo, Palatul Guvernamental (vizita exterioara). Servim masa de pranz la un restaurant local. Vom parcurge apoi pietonal Via Madero si vom vizita Muzeul de arte frumoase (intrare inclusa) cu picturi murale spectaculoase care descriu istoria Mexicului. Dupa tur, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City. 

29 Decembrie | MEXICO CITY – TEOTIHUACAN
Mic dejun. Plecare spre Teotihuacan - oras vechi aztec localizat la 65 km de capitala. Orasul se intindea pe 30 kilometri patrati. Teotihuacan a devenit cel mai mare oras mexican pre-hispanic, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni. Cea mai importanta cladire este Piramida Soarelui - care are o inaltime de 63 de metri (207 ft). Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul dintre cele mai vechi complexuri arheologice. Teotihuacan, cu piramidele sale uriase inchinate Soarelui si Lunii, este alcatuit dintr-un labirint de palate, temple, locuinte, piete si bulevarde. Orasul se crede ca a fost construit in anul 100 I.Hr. La intoarcere veti vizita si Bazilica Fecioarei Guadalupe – protectoarea Mexicului. Servim cina la restaurant local. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City.

30 Decembrie | MEXICO CITY – PUEBLA – OAXACA
Mic dejun. Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Vom vizita: Santa Maria Tonantzintla, o superba biserica cu interior baroc si cu peretii acoperiti la exterior cu placi de ceramica de Talavera bordo cu romburi albastre si stelute albe, Capela Rosario - in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire pentru cumparaturi la “El Parian” unde veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare hotel Holiday Inn Express Oaxaca Centro 4 * sau similar Oaxaca.

31 Decembrie | OAXACA
Mic dejun. In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizitarea orasului zapotec Monte Alban unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 - care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz - si Piata Principala, fosta inima a orasului. Vom continua apoi cu vizita la Mitla unde se afla unul din cele mai importante situri arheologice, situat la o altitudine de 1480 m si inconjurat de muntii Sierra Madre del Sur. Pana in aproximativ 900 d.Hr., aici era un loc sacru in care zapotecii isi ingropau mortii. Servirea pranzului la un restaurant local. Vom incheia ziua vizitand cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Intoarcere in Oaxaca. Cazare hotel Holiday Inn Express Oaxaca Centro 4* sau similar Oaxaca.

01 Ianuarie | OAXACA – TUXTLA GUTIERREZ - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Dis de dimineata (ora 04:00) vom porni catre Tuxtla Gutierrez aflat in regiunea Chiapas si vom servi micul dejun pe drum la un restaurant local. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). Vom continua apoi cu un tur al Canionului Sumidero cu barca (in functie de conditiile meteo). Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1000m deasupra raului. Apoi vom face un scurt popas in Chiapa de Corzo pentru a admira superba fantana in stil maur (mudejar). Dupa-amiaza plecare spre San Cristobal de las Casas. Cocktail de bun venit si servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Mansion del Valle 4* sau similar San Cristobal de las Casas.

02 Ianuarie | SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Mic dejun. Astazi sunteti invitati sa descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor, si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Mansion del Valle 4* sau similar San Cristobal de las Casas.

03 Ianuarie | SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – CASCADELE AGUA AZUL – PALENQUE
Mic dejun. Plecare spre Palenque. In drum va veti opri sa vizitati fabuloasele cascade “Aqua Azul”. Incojurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Vom mai face apoi un stop la Misol Ha, o alta minunata cascada. Sosire in Palenque. Servirea cinei la hotel. Dupa cina, vom lua parte la o activitate traditionala, spargerea unei “Piñata” plina cu dulciuri. Cazare Hotel Tulija Express 4* sau similar Palenque.

04 Ianuarie | PALENQUE - CAMPECHE
Mic dejun. Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. In interiorul piramidei a fost descoperit sarcofagul si fascinanta piatra funerara sculptata a Regelui Pakal (o copie se afla in Muzeul de Antropologie din Mexico City). Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Veti admira Templul Soarelui - foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare Hotel Gamma Campeche Malecon 4* sau similar Campeche.

05 Ianuarie | CAMPECHE – UXMAL – MERIDA
Mic dejun. Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada”, Piata Principala. Ne indreptam apoi catre orasul Uxmal in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor (renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa), Casa Pasarilor, Palatul Mastilor (decorat cu sase randuri de masti), Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre orasul Merida al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare Hotel Holiday Inn Express Merida Centro 4* sau similar Merida.

06 Ianuarie | MERIDA – PENINSULA YUCATAN – CANCUN
Mic dejun. Plecare spre Cancun. Oprire la Chichén Itzá – cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatán. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichén Itzá reprezinta o minune a culturii si civilizatiei moderne. Veti admira Piramida Kukulkán sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O padure de coloane sculptate - Grupul celor o Mie de Coloane -  ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza transfer in Cancun. Pe drum vom mai vizita cenota Tsunkan o formatiune masiva de calcar cu numeroase stalactite agatate de plafonul sau („piscina” naturala este incalzita si se poate inota). Dupa vizita ne continuam drumul catre Cancun. Cazare cu All Inclusive la Hotel Krystal Altitude Cancun 4* similar Cancun.

07 – 08 Ianuarie | CANCUN
Mic dejun. Doua zile libere pentru plaja si/sau excursii optionale. Cazare All Inclusive la Hotel Krystal Altitude Cancun 4* sau similar Cancun.

09 – 10 Ianuarie | CANCUN – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12.00 si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru relaxare. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL690 cu destinatia Bucuresti, via Amsterdam. Decolare la ora 17:05, sosire la Amsterdam la ora 08:30 (a doua zi). Imbarcare pe zborul KL1373 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 09:25 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda la ora 13:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarif:
- de la 2999 euro/ persoana

Servicii incluse:
- Bilete de avion Bucuresti – Mexico City & Cancun – Bucuresti, Compania KLM via Amsterdam;
- Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare);
- Transport cu autocar local conform programului;
- 13 nopti cazare hoteluri 4* astfel: 3 nopti la Hotel PF 4* Mexico City sau similar/ 2 nopti la Hotel Holiday Inn Oaxaca Centro 4* Oaxaca sau similar/ 2 nopti la Hotel Mansion del Valle 4* San Cristobal de las Casas sau similar/ 1 noapte la Hotel Hotel Tulija Express 4* Palenque sau similar/ 1 noapte la Hotel Gamma Campeche Malecon 4* Campeche sau similar/ 1 noapte la Hotel Holiday Inn Express Merida Centro Merida sau similar/ 3 nopti la Hotel Krystal Altitude Cancun 4* sau similar;
- Mese conform programului - preparatele servite la mesele principale au specific local, bauturile nu sunt incluse la pranz si cina cu exceptia All Inclusive;
- 13 mic dejun, 06 pranzuri, 05 cine, 03 All Inclusive;
- Excursiile zilnice si tururile prevazute in program;
- Biletele de intrare la obiectivele principale din program;
- Ghid local la dispozitie pentru toate zilele de tururi si excursii (mai putin zilele de sejur);
- Transfer Aeroporturi – Hoteluri – Aeroporturi;
- Insotitor de grup.

Servicii neincluse:
- Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele incluse in program);
- Excursiile optionale, taxele locale;
- Bacsisuri recomandate pentru ghizii si soferii locali: 50 Euro/persoana/sejur (se achita la fata locului la inceputul excursiei);
- Asigurare storno si medicala cu protectie covid (ferm recomandata).