Piata de Craciun PRAGA

Capitalele Imperiale: Praga – Viena - Budapesta

Data plecare: 05 decembrie 

Ziua 1 | BUCURESTI – BUDAPESTA
Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Deva –Arad - Budapesta. Sosire in cursul serii la Budapesta. Cazare hotel Ibis Castle Hill 3*  (plecarile 27 Noiembrie si 05 Decembrie) respectiv Ibis Styles Citywest3* (plecare 12 Decembrie) sau similar Budapesta.

Ziua 2 | BUDAPESTA – VIENA – PRAGA
Mic dejun. Excursia continua spre Viena. Tur de oras Viena panoramic si pietonal: celebrul Ring Vienez si emblematicele sale cladiri: Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie Naturala, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, Primaria, si Burgtheater. Apoi plimbare pietonala in centrul istoric la Pietele de Craciun din Maria – Theresien Platz, Stephansplatz si  celebra Christkindlmarkt am Rathausplatz (Piata de Craciun de la Primarie). Sosire in cursul serii la Praga. Cazare Hotel Duo 4* sau similar Praga.
 

Ziua 3 | PRAGA – ORASUL DE AUR & MAGIA PIETELOR DE CRACIUN
Mic dejun. Turul Orasului de Aur, sau incursiunea la pas prin istoria Pragai, incepe in Hradcany cu Castelul Praghez–odinioara resedinta regilor Bohemiei, iar astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe, considerat cel mai mare castel medieval din lume si Catedrala Sf. Vitus - cel mai important lacas religios din Cehia.  Dupa un popas la Piata de Craciun de aici vom cobora in Mala Strana (Orasul Mic) si pe podul Carol, unul din cele mai vechi si cunoscute poduri din Europa, vom ajunge in labirintul de strazi din Stare Mesto (Orasul Vechi) urmand a incheia turul in Piata Orasului Vechi la celebrul Ceas Astronomic. Timp liber pentru pranz si vizitarea Pietei de Craciun unde puteti gusta Pražská Šunka (sunca de Praga), Klobasa (carnati), Palačinky (clatite) sau cunoscutul colac...Trudelnik insotite de Svařák (vin fiert),  Medovina (hidromel) sau... bere ceheasca. Seara, optional, Cina cu program folcloric si muzica traditionala. Cazare Hotel Duo 4* sau similar Praga.
 

Ziua 4 | PRAGA – DRESDA – Florenta de pe Elba „Elbflorenz”
Mic dejun. Optional, excursie in Germania la Dresda. Dresda a fost numita adeseori „Florenta de pe Elba” ("Elbflorenz"), iar frumusetea acestui oras avea sa renasca din propria cenusa dupa bombardamentele din noaptea de 13 spre 14 februarie 1945. Tur de oras Dresda. Printre atractiile orasului se numara complexul castelului complet renovat, simbolul orasului Biserica Fecioarei Maria, de asemenea complet refacuta, galeriile de arta. Timp liber la dispozitie pentru pranz si cumparaturi. Intoarcere la Praga. Seara timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Duo 4* sau similar Praga.

Ziua 5 | PRAGA – BRNO - BUDAPESTA
Mic dejun. Excursia continua spre Brno si apoi Budapesta. Vizitam al doilea oras ca marime al Cehiei, Brno – Capitala Moraviei, un important centru universitar cu peste 26 de facultati si 11 universitati. Tur de oras panoramic: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase lacase religioase, Vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel de unde putem privi o superba panorama a orasului Brno, Castelul Regal Špilberk. Dupa pranz continuam spre Ungaria. Sosire in Budapesta unde vom face un tur panoramic si vom poposi in Piata Vorosmarty pentru vizitarea Pietii de Craciun. Seara, optional, Budapesta by night, tur panoramic si  croaziera cu cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. Cazare hotel hotel Ibis Styles Citywest 3* sau similare Budapesta.
 

Ziua 6 | Budapesta – Bucuresti
Mic dejun. Plecare dimineata spre Bucuresti, pe aceeasi ruta ca si la dus. Sosire in Bucuresti seara, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale. Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarif:
- 389 Euro adult loc in camera dubla

Servicii incluse:
- Transport cu autocar propriu pe toata durata programului;
- 2 nopti cazare cu mic dejun la Budapesta, hotel Ibis Styles Citywest3* / Ibis Castle Hill 3* sau similar;
3 nopti cazare cu mic dejun la Praga, hotel Duo 4* sau similar;
- Tur de oras Viena;
- Tur de oras Praga;
- Tur de oras Brno;
- Tur panoramic Budapesta cu vizitatea Pietei de Craciun;
- Ghid roman insotitor din partea agentiei.

Servicii neincluse:
- Taxa de oras: 2,10 euro/persoana/noapte (se achita individual, la receptia hotelului);
- Asigurarea medicala, asigurarea storno cu protectie COVID (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul);
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Excursiile optionale.