MALTA – Vacanta de Sf. Andrei & 1 Decembrie

Data plecare: 28 noiembrie

Ziua 1 | BUCURESTI – VALLETTA - SLIEMA
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 08:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines cu destinatia Malta, via Istanbul. Decolare la ora 10:15 cu zborul TK1044 si aterizare la Istanbul la ora locala 12:45. Decolare spre Malta pe zborul TK1371 la 18:20. Sosire in Malta la ora 18:50. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel. Cazare la hotel Plaza 3* sau similar Sliema.

Ziua 2 | VALLETTA
Mic dejun. Incepem incursiunea noastra pe taramul cavalerilor maltezi cu insasi capitala arhipelagului - Valletta. Construit pe peninsula ce separa Marele Port (Grand Harbour) la sud de Portul Marsamxett la nord, orasul este unul foarte mic... de la un capat la altul nu are mai mult de 2 km si poate fi usor strabatut la pas. Prima oprire va fi la Gradinile Upper Barracca de unde avem o priveliste uluitoare asupra celor Trei Orase si a Marelui Port; continuam la pas pe strazile orasului pana la urmatoarea oprire – Co-Catedrala Sf. Ioan – o capodopera a arhitecturii care abunda in sculpturi, morminte in marmura si picturi faimoase (printre care si „Decapitarea Sfantului Ioan Botezatorul” a celebrului Caravaggio). Cazare la hotel Plaza 3* sau similar Sliema.

Ziua 3 | MOSTA – MDINA – CELE 3 ORASE (Vittoriosa, Senglea si Cospicua)
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in care vom continua sa descoperim aceasta insula mica, dar plina de istorie, calatorind spre centrul ei. Vom incepe prin a vizita Domul din Mosta – al treilea dom din Europa ca marime nesustinut de coloane. Urmatoarea oprire va fi in Rabat, la Catacombele St. Pavel – datand din sec. III i.Hr., se crede ca au fost folosite pana in sec. VII d.Hr. – urmata de Mdina – vechea capitala a Maltei, “orasul tacut” cum mai este cunoscut. In acest mic orasel cu strazi inguste, in totalitate pietonal, ne vom plimba pe langa bastioanele impozante de unde vom avea o vedere panoramica asupra intregii insule; aici s-a turnat mare parte din celebrul film “Contele de Monte Cristo” si tot aici se afla si principala catedrala a Maltei – Catedrala Sf. Pavel. Ziua de astazi se incheie cu o vizita scurta in cele Trei Orase (Senglea, Cospicua si Vittoriosa) cu o oprire in Vittoriosa – prima casa a Cavalerilor Ordinului Ioanit – unde vom vizita Palatul Inchizitorului, unul dintre putinele palate ale temutei Inchizitii care s-au mai pastrat in Europa si singurul accesibil publicului larg. Cazare la hotel Plaza 3* sau similar Sliema.

Ziua 4 | GROTA ALBASTRA–MARSAXLOKK–TEMPLELE HAGAR QIM–PESTERA GHAR DALAM
Mic dejun. Excursie optionala in sudul Maltei. Prima oprire o vom face la Grota Albastra – cea care este asemanata pe buna dreptate cu cea de la Capri; o scurta calatorie cu barcuta (contra-cost si daca vremea o va permite) va va da ocazia sa admirati flora subacvatica din aceste grote. Vom continua apoi cu pitorescul satuc de pescari Marsaxlokk unde ne vom relaxa privind marea si admirand cunoscutele barcute malteze numite „luzzu” pictate in traditionalele culori rosu, albastru si galben. Dupa ce ne-am relaxat un pic, continuam cu o calatorie in timpurile stravechi vizitand Templele Megalitice Hagar Qim – un grup de temple care datorita starii lor de conservare foarte buna ne aduc o dovada a iscusintei si a abilitatilor artistice a stramosilor indepartati. Ultima oprire a zilei va fi la Pestera Ghar Dalam – una dintre primele asezari a acestor insule, datand din 5000 i.Hr. Cazare la hotel Plaza 3* sau similar Sliema.

Ziua 5 | INSULA GOZO
Mic dejun. Excursie optionala in Gozo. Dupa o traversare de aproximativ 20 minute cu ferry-ul, ajungem pe insula-sora a Maltei – Gozo. Un lucru care ne va atrage imediat atentia este ca, desi ambele insule au o istorie si dezvoltare similara, insula Gozo este cu siguranta mai verde si mai pitoreasca decat Malta. Ne incepem aventura pe aceasta insula cu o scurta oprire la Xlendi Bay – un traditional sat pescaresc gozitan. Urmatoarea oprire va fi in Vechea Citadela din Victoria, un oras fortificat construit pentru a apara asezarea de la baza, numita Rabat; dintre zidurile sale se inalta semeata Catedrala din Gozo iar de pe bastioanele sale putem admira in toata splendoarea ei aceasta mica insula. Lasam in urma Citadela pentru a ne indrepta catre urmatoarea noastra oprire la Biserica Ta’Pinu sau, asa cum este ea cunoscuta, „biserica miracolelor” – o impozanta biserica construita in stil romanic, a carei origine ramane inca ascunsa in tainele timpului si pe care va invitam sa o descoperiti. Ultima oprire o vom face la Dwejra, mai bine cunoscuta drept „Marea Interioara”, un adevarat paradis pentru scuba-diving si unde, pana nu demult, trona celebra Fereastra Albastra. Retur pe insula Malta. Cazare la hotel Plaza 3* sau similar Sliema.

Ziua 6 | MALTA - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Luqa pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1370 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:40 si aterizare in Istanbul la ora 14:10. La ora 19:30 imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 19:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarif:
- de la 799 euro/ persoana

Servicii incluse:
- Zboruri Bucuresti => Malta => Bucuresti via Istanbul, Compania Turkish;
- Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion);
- Cazare 5 nopti cu mic dejun in camere cu vedere laterala la mare la Hotel Plaza 3* in Sliema sau similar;
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocar local;
- Tur de oras Valletta cu autocar si ghid local;
- Vizita la Co-Catedrala Sf. Ioan;
- Insotitor de grup.

Servicii neincluse:
- Excursiile optionale;
- Bacsis pentru soferi si ghizi locali;
- Taxa oras – aprox. 0.5 euro/pers./noapte (se achita la receptia hotelului);
- Asigurarea storno (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul) si medicala.