LISABONA - TARG DE CRACIUN

28.11.2023 Bucuresti – Lisabona - Tur panoramic de oras - inclus
Prezentare pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04.00 dimineata si intalnire cu insotitorul de grup pentru imbarcare la cursa LH1423 cu decolare la ora 06:15 spre Frankfurt. Aterizare la ora locala 07:50 si trecere prin zona de tranzit pentru imbarcare la cursa LH1166 cu decolare la ora locala 09.10 spre Lisabona. Aterizare la Lisabona la ora locala 11:15 local (-2h fata de ora Romaniei). Se pleaca de la aeroport direct in turul panoramic al orasului Lisabona (aprox. 4h) cu insotitorul de grup roman, tur ce cuprinde o incursiune in Cartierul Belem, cu cele mai frumoase monumente istorice din sec. XV-XVI, o scurta oprire la Turnul Belem – apartinand Patrimoniului UNESCO si la Manastirea Sf Ieronim- capodopera a stilului „manuelin”. Se face un scurt popas pentru a cumpara o cafea “uma bica” si o prajitura traditionala „pastel de nata”, dupa care se ajunge in Cartierul unde s-a nascut renumita muzica Fado - Alfama. Traseul include cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio, situata chiar pe malul Estuarului Raului Tagus (Tejo) unde este instalat un brad spectaculos din beculete si Praca Marques de Pombal, unde in fiecare an este organizat cel mai renumit Targ de Craciun al orasului. Cazare la hotel 4* in centrul Lisabonei.

29.11.2023 Lisabona – Excursie optionala la Obidos – Nazare – Pelerinaj la Fatima
Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Obidos - Nazare – Fatima. Se viziteaza orasul medieval Obidos, cu casute albe traditionale si balcoane din fier forjat,unde puteti degusta din cupe de ciocolata renumita ginjinha (visinata). Se continua traseul spre Nazare – sat pescaresc renumit prin fustele suprapuse ale localnicelor. Punctul culminant al excursiei este Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima- renumit loc de pelerinaj catolic, unde in 1917 au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria. Cazare hotel 4* in Lisabona.

30.11.2023 Lisabona - Excursie optionala:Sintra–Cabo da Roca–Cascais–Estoril-Seara de Fado
Mic dejun. Timp liber pentru plimbare sau excursie optionala la Sintra-Cabo Da Roca–Cascais-Estoril. Turul debuteaza cu vizita la Sintra- fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze, vizitarea Palatului National (optional) sau, daca timpul permite, pentru un supliment se poate vizita Palatul Pena sau Quinta da Regaleira. Se continua spre Cabo de Roca - cel mai vestic punct al Europei, spre Boca do Infierno si Cascais-“sat” pescaresc cu minunate golfuri strajuite de stanci si o magnifica panorama a Oceanului Atlantic. La retur se trece prin Estoril unde puteti admira cel mai mare cazino din Europa, unde a luat nastere personajul James Bond-agentul 007. Seara, optional, plimbare pietonala in zona Parcului Eduardo si a Pietei Marques de Pombal, unde in fiecare an se organizeaza o traditionala piata de Craciun. Va propunem optional, ”O seara Fado” in rezonanta muzicii de suflet portugheze. Aveti ocazia ca intr-o atmosfera de liniste deplina, sa patrundeti in inima cantaretilor de Fado-urmasii Reginei Amalia. Cazare la hotel 4* in Lisabona.

01.12.2023 Lisabona - Excursie optionala Cristo Rei-Cabo Espichel-Sesimbra-Setubal
Mic dejun. LA MULTI ANI ROMANIA SI LA MULTI ANI PORTUGALIA! Puteti alege varianta unei excursii optionale pe coasta sud-vestica a Lisabonei. Prima oprire se face la capatul podului Ponte 25 April, la monumetul inchinat lui Iisus Hristos, asemanator cu cel de la Rio de Janeiro. Traseul continua catre Cabo Espichel, un promontoriu natural, de o frumusete care iti taie respiratia, pe care se afla Farul si biserica Fecioarei Maria. Se viziteaza statiunea Sesimbra, unde se afla Castelul Maurilor si unde puteti beneficia de timp liber pentru plimbare sau pentru a servi pranzul optional, la una din multele taverne de pe faleza Atlanticului, iar apoi, trecand prin Rezervatia Naturala Serra da Arabidda, se merge in orasul Setubal, al treilea mare port al Portugaliei. Se face o oprire pentru degustare de vin la Azeitao, cu intrare optionala la crama. Returul la Lisabona se face trecand pe Ponte Vasco da Gama – cel mai lung pod al Europei. Cazare la hotel 4* in Lisabona.

02.12.2023 Lisabona - Bucuresti
Mic dejun si predarea camerelor. Urmeaza transferul la aeroportul din Lisabona, pentru imbarcare la cursa LH1167 cu decolare la ora 12.15 local spre Frankfurt. Aterizare la Frankfurt la ora locala 16.15. Trecere prin tranzit si imbarcarea la cursa LH1422 spre Bucuresti, cu decolare la ora locala 20:30 si aterizare la Otopeni la ora 23:50 local.

Tarif:
- 679 euro/ persoana

Servicii incluse:
- 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel VIP Executive Picoas 4*- situat foarte central sau similar;
- Zbor Compania LUFTHANSA Bucuresti - Lisabona – Bucuresti – cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de cabina de 7 kg;
- Taxele de aeroport incluse;
- Transferul apt-htl-apt in Lisabona inclus;
- BONUS! Turul panoramic al capitalei Lisabona cu asistenta in limba romana inclus;
- BONUS! Asistenta turistica in limba romana pe toata durata programului turistic.

 

Pretul nu include:
- Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat (10€/persoana).;
- Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii in afara celor mentionate in program;
- Bacsisuri pentru soferii locali: 15 €/persoana. Se achita insotitorului la plecarea din Bucuresti;
- Taxa locala de 2 €/persoana/zi (se achita direct de catre turist la receptia hotelului).