ATENA - TARG DE CRACIUN 2023 IN CAPITALA MASLINILOR

29.11.2023 BUCURESTI – ATENA
Prezentare la Aeroportul Otopeni la ora 14:00 pentru intalnirea cu insotitorul de grup. Imbarcare la cursa TAROM RO273 cu decolare din Bucuresti la ora 16:40 si aterizare la Atena la ora 18:20. Transfer de la aeroport la hotel. Cazare la hotel 4* central in Atena. Seara, se poate face o placuta plimbare pentru a descoperii frumusetea Atenei, cu luminile magice de Craciun ce decoreaza palmierii si cu portocalii incarcati de fructe. Cel mai impozant brad de Craciun il gasiti in Piata Sintagma (Piata Constitutiei) acolo unde este organizat si cel mai central targ de Craciun.

30.11.2023 ATENA – Tur panoramic al orasului, cu intrare optionala la Acropole si optional, dupa-amiaza Excursie Optionala la Cap Sounion cu pranz inclus
Mic dejun. Turul panoramic al Atenei, cu autocarul: Piata Omonia si renumita Piata a Constitutiei - Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Academia, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic, locul desfasurarii primei Olimpiade moderne in anul 1896. Intrare optionala la Acropole, cu prezentare oferita de ghid grec vorbitor de limba romana (biletul de intrare: 20 euro/pers. (elevii, studentii si pensionarii au reducere pe baza documentului justificativ). Va recomandam o plimbare de la Acropole spre cartierul Monastiraki, Plaka si Piata Sintagma, pentru a urmarii spectacolul schimbarii garzii in fata cladirii Parlamentului Elen. Optional, excursie la Cap Sounion, pe traseul: Atena - Cap Sounion, locul unde Marea Egee este strajuita de ruinele Templului lui Poseidon (aprox.45 km) cu pranz inclus. Cazare la hotel 4* in Atena.

01.12.2023 ATENA – Optional, Croaziera in Golful Saronicos
Mic dejun. Optional, va recomandam o spectaculoasa Croaziera de o zi in Golful Saronicos (Marea Egee), cu vizitarea insulelor Egina -cu vizita optionala (plata pe vasul de croaziera) la Manastirea Sfantului Nectarie si la Templul Athenei, Insula Poros si renumita Insula Hydra, locul unde s-au filmat nenumarate productii cinematografice romantice, comedii sau filme de spionaj si aventuri. Cazare la hotel 4* in Atena.

02.12.2023 ATENA – Excursie optionala in Peloponez – Tur Argolis cu pranz inclus
Mic dejun. Excursie optionala cu plecare devreme dimineata spre Peloponez (Tur Argolis), Istmul si Canalul Corint, Mycene, cu vizitarea optionala a Palatului si Mormantului Dinastiei Atrizilor, Epidavros – spectaculosul amfiteatrul antic cu cea mai buna acustica din lume (intrare inclusa). Urmatorul popas este la Nafplio, orasul port construit de venetieni si prima capitala a Greciei moderne. Pranzul este inclus in pretul excursiei. Cazare la hotel 4* in Atena.

03.12.2023 ATENA – Excursie optionala la Oracolul din Delphi cu pranz inclus- BUCURESTI
Mic dejun. Excursie optionala, cu plecare dimineata la ora 07.30, cu eliberarea camerelor si preluarea bagajelor, impreuna cu ghidul de limba romana, pe un traseu spectaculos, spre Oracolul din Delphi, la 150 km de Atena. Oracolul a fost timp de sute de ani unul din punctele centrale ale religiei antice. Templul se situeaza în regiunea Phokis și era închinat în principal zeului Apollo. Oracolul era consultat din cele mai vechi timpuri în probleme politice sau domestice și se bucura de un prestigiu important în vechea lume greacă. Este locul ideal pentru a va afla viitorul! Pranzul este inclus in cadrul excursiei. Pentru cei ce nu participa la aceasta excursie, camerele se elibereaza la ora 12.00. Transfer cu autocarul la aeroport, pentru imbarcare la cursa TAROM RO274 cu decolare la 19:10 si aterizare la Otopeni la ora 20:45.

Tarif:
- 469 euro/ persoana

Servicii incluse:
- 4 nopti cu mic dejun la HOTEL BREEZE BOUTIQUE ATHENS 4* sau similar in aceeasi zona- in apropierea Pietei Omonia;
- Zbor direct compania TAROM Bucuresti – Atena – Bucuresti;
- Taxele de aeroport;
- Transferul apt-htl-apt;
- Asistenta turistica in limba romana pe durata programului turistic;
- Turul panoramic al Atenei – biletul de intrare la Acropole nu este inclus si se achita pe loc.

 

Pretul nu include:
- Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana);
- Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii decat cele mentionate in program;
- Biletul de intrare la Acropole: 20 €/persoana;
- Taxa locala de la 1 ianuarie 2018 (4 eur/zi/camera);
- Bacsisul ce se practica in Grecia, pentru prestatorii serviciilor locale, ghizi si soferi si este de 15€/persoana, suma care se va achita la plecare insotitorului grupului.