[widget acqua-tmpl-box-33-craciun-viena-auto-crvvrqqkrs]
Craciun in pasi de vals la Viena

Ziua 1. 22.12 București – Budapesta
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară, câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire si cazare la Budapesta.

Ziua 2. 23.12 Budapesta - Piața de Crăciun de la Viena
Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiectivele sale turistice de mare interes. Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale admirând într-un tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria. Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează de peste șapte secole Târgul de Crăciun.

Ziua 3. 24.12. Viena - Abația Melk – Stațiunea montana Mariazell Guten morgen! (Bună dimineața!) După servirea micului dejun veți avea timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul Viena și Piața de Crăciun, sau vă propunem excursia opţională la Abatia Melk, situată pe un deal cu vedere la Valea Wachau a Dunării, pe drumul ce leagă Viena de Linz. Abatia din Melk, capodoperă a epocii barocului, fondată în anul 1089 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizităm aici principalele săli destinate publicului, inclusiv biblioteca care adăpostește un număr impresionant de cărti, manuscrise și o superbă frescă realizată de pictorul Paul Troger. După ce ne-am încărcat sufletește, continuăm călătoria spre Mariazell, un mic oraș din Austria, recunoscut pentru sporturile de iarnă, dar și ca loc de pelerinaj. Simbolul orașului, Biserica Mariazell adăpostește icoana Maici Domnului (Magna Mater Austriae – Mama cea Mare a Austriei), adusă aici în anul 1157. De aici există stații de telecabină până la peste 1200 m altitudine, unde dacă primele zapezi s-au așternut deja, puteți schia pe una din numeroasele pârtii din zonă. Întoarcere pentru cazare la același hotel din Viena.

Ziua 4. 25.12 Viena si Concertul de Craciun de la Palatul Hoffburg
Dupa micul dejun ne incepem ziua cu vizita fostei resedinte imperiale de vara a Habsburgilor, Palatul Schonbrunn, care ne va impresiona cu maiestuoasele incaperi, mobilate in stil roccoco. In anul 1996 Palatul si gradinile sale au fost trecute pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ziua 5. 26.12. Praga – Budapesta Mic dejun. Traseul continuă spre Budapesta unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas. Seara cazare la Budapesta.

Servicii incluse:
- transport cu autocar/minibus clasificat;
- 5 cazări la hoteluri de 3 si 4*;
- 5 mic dejun;
- ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse:
- locuri preferentiale in autocar 25€/pers. (se rezerva cronologic, primele locuri in autocar incepand cu bancheta a doua); Atentie! Locuri limitate;
- Concert de Craciun (se achită la înscriere) - 70 €/ pers;
- Abatia Melk si Mariazell - 40 € /pers;
- Seara de Crama in Budafok - 50 €/ pers.