Craciun regal la Madrid

Bucuresti - Madrid – tur al orasului Madrid –Toledo –Escorial – Segovia - Bucuresti

Ziua 1 (23.12.2023) Bucuresti – Madrid – tur panoramic al orasului inclus
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 05:20 pentru imbarcare la cursa Tarom RO415 cu decolare la ora 08:20 spre Madrid. Aterizare la Madrid la ora locala 11:25. Transfer in oras pentru un tur panoramic de 4 ore al orasului, impreuna cu ghidul local: Plaza de Cibeles – una din cele mai reprezentative piete ale Madridului, bulevardele centrale Paseo de la Castellana si Gran Via, Plaza de Espana, Plaza de Oriente, Palatul Regal (vizita exterioara), catedrala Nuestra Senora de Almudena, Plaza Mayor si Puerta del Sol (intrarile la obiective nu sunt incluse). Transfer la hotel.  Seara, timp liber pentru odihna sau vizite individuale in Madrid. Cazare la Hotel Chamartin The One 4* (8.1 booking.com) sau similar.

Ziua 2 (24.12.2023) Madrid  – Toledo, excursie de o zi
Mic dejun. Timp liber sau va propunem optional, impreuna cu insotitorul de grup, o excursie la Toledo, in “orasul celor trei culturi”.  A fost numit asa pentru ca este un oras istoric in care au convietuit secole la rand -  crestini, evrei si arabi. Stradutele serpuite, printre casele cochete cu balcoane de lemn, sunt o incantare pentru orice pasionat de calatorii. Catedrala Santa Maria Toledo – a doua catedrala ca marime din Spania, dupa cea din Sevilla, este cel mai vizitat obiectiv al orasului. Interiorul catedralei este spectaculos, vitraliile medievale care inca se pastreaza in stare foarte buna, sunt impresionante. Plaza Zocodover se afla in centrul istoric al orasului si poarta amprenta araba. Martora la toate evenimentele istorice ale orasului, este punctul de intalnire al comerciantilor, artizanilor toledani, aici au loc activitatile publice si sarbatorile orasului. Nu trebuie ratat nici Palatul Alcazar de Toledo, asezat pe colina cea mai inalta a orasului. Toledo este patria martipanului, la tot pasul va asteapta dulciuri cu martipan si baruri de tapas. Timp liber pentru plimbari individuale. Seara, retur la Madrid si cazare la Hotel Chamartin The One 4* (8.1 booking.com) sau similar.

Ziua 3 (25.12.2023) Madrid  - Plaza Mayor – Puerta del Sol – Gran Via - Mercado de San Miguel
Mic dejun. Astazi vom face o plimbare pietonala impreuna cu insotitorul de grup, in Plaza Mayor. Un simbol al orasului, Plaza Mayor este considerata cea mai populara scena de evenimente de-a lungul timpului: de la jocuri sportive si lupte de tauri in trecut, la kilometrul zero al celor mai frumoase magazine, astazi. Este cel mai interesant loc de promenada din Madrid. La doar cateva minute de mers, se afla celebra Puerta del Sol - de aici debuteaza toate stradutele principale. De asemenea, un loc ideal pentru cumparaturi este Gran Via - un mare bulevard care leaga Plaza de España de Plaza de Cibeles. Madridul este probabil capitala europeana cu cele mai multe baruri, restaurante, baruri tapas, discoteci, cluburi si alte asemenea locuri. Pentru pasionatii de gastronomie, Mercado de San Miguel este o poezie de culori, gusturi si arome. Este un loc in care poti sa mananci cele mai bune tapas din Madrid! Sute de sortimente de tapas, tortilla, paella, gazpacho, jambon, churros si dulciurile cu martipan sunt doar cateva dintre delicatesele spaniole. Cazare la Hotel Chamartin The One 4* (8.1 booking.com) sau similar.

Ziua 4 (26.12.2023) Madrid – Escorial - Segovia, excursie de o zi si Spectacol de Flamenco
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala impreuna cu insotitorul de grup, la El Escorial si Segovia. Manastirea San Lorenzo de El Escorial, la 45 km de Madrid, a fost construita de regele Filip al II-lea cu scopul de a comemora victoria împotriva francezilor de la San Quintin, dar si pentru a construi un Panteon Regal. In timp, manastirea a avut rol de resedinta regala si centru cultural. Orasul Segovia, inclus in patrimoniul UNESCO in 1985, se desfasoara la poalele Sierrei de Guadarrama. Este un oras vechi, foarte bine pastrat de spanioli, cu o multime de obiective turistice: apeductul Roman, fortareata Alcazar (un castel mare, ca in povesti, care te duce la gandul la povestea Frumoasei din Padurea Adormita), catedrala. Retur la Madrid si timp liber pentru cumparaturi. Seara, optional, va invitam la un spectacol de flamenco, cu o durata de 1 ora. Cazare la Hotel Chamartin The One 4* (8.1 booking.com) sau similar.

Ziua 5 (27.12.2023) Madrid - Bucuresti
Mic dejun. Check-out. Transfer hotel-aeroport pentru imbarcare la cursa Tarom RO416, cu decolare spre Bucuresti la ora locala 12:25. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora locala 17:15.

Tarif:
- de la 620 euro/ persoana

Servicii incluse:
- 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Chamartin The One 4* (8.1 booking.com) sau similar;
- Transfer de grup aeroport / hotel / aeroport;
- Transport avion compania TAROM: Bucuresti Otopeni – Madrid– retur, , cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana de 8 kg inclus;
- Taxe de aeroport (pot suferi modificari pana la data plecarii);
- Tur panoramic al orasului Madrid cu ghid local;
- Insotitor roman de grup.

Servicii neincluse:
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Bacsisuri pentru prestatorii locali (soferi, ghizi), se achita la sosirea in Spania: 10 euro/persoana;
- Excursiile optionale. Vom reveni cu preturi;
- Spectacol de flamenco. Vom reveni cu pret;
- Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers;
- Taxa locala (daca este cazul);
- Alte servicii decat cele mentionate in program.